Передплата 2024 «Добра кухня»

Комаровський захистив російську мову і визнав себе "ватником"

  • 25.02.2020, 17:34
  • 1 756

Відомий в Україні лікар-педіатр Євген Комаровський заступився за російську мову і визнав себе "ватником".

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, інформує OBOZREVATEL.

Так, Комаровський накинувся на українців, які критикували «руські скрєпи».

«Давайте кінчати робити з себе високоморальних, унікальних, з якимись особливими уявленнями про те, що таке добре, зі своїми специфічними поглядами на любов до батьківщини. Любов до батьківщини починається з дуже простих речей — з турботи про власних дітей, з вміння не красти, з можливості виконувати обіцянки», — розмірковував він.

Далі він процитував радянську пісню «С чего начинается Родина», і продовжив, що мама в дитинстві співала йому пісні саме російською мовою.

«Коли я своїй коханій жінці зізнавався в любові на цій мові, то ви не примусите мене проклинати цю мову. Я буду на ній розмовляти. Вибачайте», — відповідав Комаровський.

При цьому педіатр погодився з думкою Гордона, що є «ватником»: «Так, я знаю. Мені про це говорять всі».

Також Комаровський звернувся до президента України Володимира Зеленськонр з пропозицією «не орієнтуватися на натовп».

«Натовп не є носієм істини. Базові уявлення про те, що таке добре і що таке погано, не мають ні національності, ні мовної приналежності. Вони навіть до віри відношення не мають. Ці всі високо віруючі люди, які радіють, що повз них проїхав автобус … Так ось, є держава, для лідерів якого теоретично не буває хороших і поганих. Вони повинні дбати про всіх українців. і про тих, хто в Криму, і про тих, хто на Донбасі. і про тих, хто на заході, і на сході, і в Китаї. Ітреба вчитися, як дружити», — розповідав доктор.

Схожі новини