Передплата 2024 ВЗ

Влада збирається менш ніж за місяць написати текст змін до Конституції та подати його в Раду

  • 25.02.2020, 12:56
  • 513

Офіс президента, Міністерство розвитку громад і територій та профільний парламентський комітет за попереднім планом прагнуть до 20 березня написати текст змін до Конституції та внести його у Верховну Раду. Ухвалити зміни хочуть до 5 вересня.

Про це повідомляє «Українська правда» з першого заходу в межах публічного обговорення змін до Конституції щодо децентралізації у Києві

«Ми сьогодні розпочинаємо велику суспільну дискусію стосовно найбільш успішної, на думку людей, реформи.

Ми сьогодні маємо думати не про кількісні показники, кількість громад і як їх поділити, а про людей. Доступність до медицини, освіти",-заявив віцепрем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль додав, що завершувати реформу децентралізації в Україні будуть змінами до Конституції.

25 лютого у Києві проходить перший етап обговорення змін, до якого долучилися нардепи, представники Мінрозвитку громад і територій, диппредставництв та громадських організацій.

На заході акцентують увагу на правах місцевого самоврядування, розділенні повноважень між державою та органами місцевого самоврядування, форматі партнерства між цими інституціями, терміні повноважень органів місцевого самоврядування тощо.

Упродовж 27 лютого — 4 березня обговорення проведуть у регіонах.

До 15 березня має відбутися форум з делегатами регіонів у Києві. Паралельно над текстом змін до Конституції працюватимуть з фракціями та конституціоналістами.

Схожі новини