Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коронавірус в Італії: 230 заражених, 7 смертей

  • 25.02.2020, 10:31
  • 1 179

В Італії вже семеро людей загинули в результаті зараження COVID-19. Шестеро жертв – в Ломбардії, а одна – в Венето. Всього в Італії коронавірусом інфіковані 230 осіб.

Про це повідомляє Ansa, передає OBOZREVATEL. В італійських містах назріває паніка — люди шикуються в черги в аптеки, а в багатьох магазинах вже спорожніли продуктові полиці.

Росіянка Олександра розповіла радіостанції «Говорить Москва», що в Ломбардії ситуація загострилася.

«Нам надійшли аудіоповідомлення з комуни, в яких йдеться про те, що всім жителям рекомендується залишатися вдома і ні з ким не контактувати», — розповіла вона.

За словами жінки, були скасовані всі свята і карнавали, які повинні були відбутися найближчим часом. Транспортний рух зупинився, а людей не пускають і не випускають з так званої червоної зони.

Як повідомлялося, в тих регіонах, де багато інфікованих, люди вже почали скуповувати продукти, щоб зайвий раз не виходити на вулиці. Біля супермаркетів та біля кас утворюються довгі черги.

«Елементарно я не можу дістатися навіть до аеропорту, щоб повернутися додому», — повідомила жінка.

Правда, така ситуація тільки в тих містах і населених пунктах, де багато інфікованих. В інших містах, таких як Рим або Флоренція, люди безтурботно гуляють по вулицях, де-не-де ще триває карнавал і ходять натовпи туристів. Немає проблем і в магазинах.

Олена Оскаленко пише, що в супермаркети і аптеки в понеділок вишикувалися довгі черги.

У МОЗ України повідомили, що на прикордонних постах при в'їзді в країну будуть проводити температурний скринінг людей, які повертаються з Італії.

«В аеропортах всі пасажири прямих рейсів на в'їзд в Україну будуть ретельно обстежитися. Зараз з Італії приймається близько 20 авіарейсів на тиждень», — уточнили у відомстві.

Схожі новини