Передплата 2024 «Добра кухня»

Працівники госпіталю у Винниках звинувачують чиновників ЛОДА у непродуманих рішеннях

  • 24.02.2020, 15:25
  • 729

Працівники Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи вимагають розслідувати дії чиновників Львівської обласної держадміністрації, які своїми непродуманими рішеннями призвели до неадекватних дій, які відбулися минулого тижня на території медичного закладу.

Відповідне звернення медики оприлюднили на сторінці госпіталю у соцмережі, повідомляє сайт syla.news.

Як стверджують працівники госпіталю, про те, що будуть проводити симуляційні навчання, комісія з питань запобігання занесенню та поширенню на Території Львівської області гострої респіраторної хвороби вирішила о 8.30 19 лютого. А самі навчання розпочалися вже о 9.20 того ж дня, буквально за сорок хвилин. При цьому про навчання не попередили ані власника госпіталю, ані міську раду Винник.

Медики переконані, що якби їм повідомили про ці навчання заздалегідь, а також пояснили для чого вони проводяться, то користі було б набагато більше. А ось конфлікту та інсинуацій навколо подій не було б взагалі.


«Адміністрація і колектив госпіталю усвідомлює, що ми мали б забезпечити більш рішучі дії для подолання кризи і попередження некерованого наростання конфлікту. Керівники структурних підрозділів не змогли донести персоналу зміст і суть навчань. Усвідомлюємо, що відповідна робота з навчання медперсоналу має бути суттєво посилена. Ми проаналізуємо усі помилки і зробимо необхідні висновки. Вважаємо також, що керівництво області має провести неупереджене розслідування щодо некомпетентності та своєчасності управлінських рішень щодо симуляційного навчання, забезпечення взаємодії структур і підрозділів цивільної оборони у даній ситуації», — говориться у зверненні.

Нагадаємо, минулого тижня у госпіталі у Винниках розпочали проводити тренування, де би медиків повинні були навчити як поводити себе в разі, якщо в області виявиться хворий на коронавірус. Проте буквально за кілька годин обурені мешканці розпочали пікет коло воріт медичної установи. І навчання припинили достроково. Того ж дня т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько констатував, що навчання довелося припинити саме через паніку та протести місцевих мешканців.

Схожі новини