Передплата 2024 «Добра кухня»

Під Офісом президента вимагають звільнити Авакова (відео)

  • 23.02.2020, 14:11
  • 1 102

Близько 100 людей вийшли під Офіс президента на акцію проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вони вимагають звільнити його, а також не призначати на інші впливові посади.

Про це передає hromadske.

Активісти заявили про відсутність розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів, зокрема розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Аваков і є тим вірусом, який заражує країну. Він небезпечний, токсичний і має піти з посади», — зазначила активіста Ліза Жарікова.

На акцію протесту також прийшов адвокат Віталій Коломієць — захисник підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь. Він наголосив, що зіштовхнувся з залякуванням свідків та перешкоджанні роботі експертів через систему, створену і контрольовану чинним міністром.

Активісти хотіли залишити біля Офісу президента плакат з написом: «Подання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова» та знаком питання біля підпису Володимира Зеленського. Втім правоохоронці не дозволили.

Правоохоронці вистроїлись у шеренгу, щоб не дозволити залишити плакати на стінах Офісу президента.

Зазначимо, Арсена Авакова призначили міністром внутрішніх справ України 27 лютого 2014 року. Його перепризначили на посаду 29 серпня 2019 року. Він один з двох міністрів попереднього уряду, який залишився в Кабміні за нової влади.

Схожі новини