Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спокутувати гріхи? Міністр охорони здоров'я проситься у групу обсервації в Нових Санжарах

Після комунікаційного провалу МОЗ з роз'яснення ситуації довкола евакуйованих з Китаю, перед загрозою відставки Зоряна Скалецька взялася за невластиві міністрові функції

Про це сама Скалецька написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і решту країни», — написала Скалецька.

Вона переконує, що влада ретельно готувалася до евакуації та підготувала безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю.

«Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх.

Сподіваюсь, що моя персональна поведінка сприятиме втихомиренню ситуації та примиренню. Це необхідно нам усім", — переконує міністр.

«І ще хочу звернутися до своєї дочки, якій завтра виповниться 10 років, — пише Зоряна Скалецька. — Доню, я тебе дуже люблю і дуже хотіла відсвяткувати цей важливий день з тобою. Але так сталося, що мені треба бути в цей день не вдома. Коли я повернусь, ми ще раз відсвяткуємо його з тобою. Обіцяю!»

Нагадаємо, сьогодні силами Нацгвардії у супроводі бойової техніки групу евакуйованих з Китаю доставили у санаторій в Нових Санжарах. При цьому правоохоронці зустріли жорсткий опір місцевих мешканців. Напередодні місцева влада зверталася до президента Зеленського з проханням не розміщувати евакуйованих на її території.

Схожі новини