Передплата 2024 «Добра кухня»

Елітну базу відпочинку НБУ продали за ціною хрущовки в райцентрі!

Відпочинковий комплекс Нацбанку “Прикарпаття” в Яремчі, який за часів Арбузова був у центрі скандалу через замовлення панорамного ліфта за 530 тисяч гривень,

Фонд держмайна продав за ціною приблизно 8500 грн за квадратний метр. І це без врахування понад двох гектарів земельної ділянки, на якій він розташований.

«Прикарпаття» виставили на торги торік за ціною 64,4 млн грн. В результаті продали за 17,3 мільйона. І це при тому, що, за приблизними оцінками, Нацбанк «вбухав» у будівництво та облаштування санаторію майже 95 мільйонів гривень. Остання велика закупівля для «Прикар­паття», про яку відомо «ВЗ», відбулась у 2014 році. Тоді НБУ замовляв меблів на 7,6 млн грн: для спалень, тераси, більярдної, зимового саду, рецепції тощо. У 2012 році 23 млн пішло на обла­штування камінів, джакузі, зони барбе­кю, ліфта та меблів. Навіть телевізори закупили. Тепер же санаторій продали як об’єкт незавершеного будівництва, хоча навіть на фото з «паспорта при­ватизації» видно, що будинок не лише збудований, а й оздоблений. Зокрема, висять люстри, облаштовані санвузли, навіть більярдний стіл стоїть. Сама бу­дівля загальною площею 2 029,75 кв. м розрахована лише на п’ять дворівневих номерів та три апартаменти. Очевидно, тут мали відпочивати «віпи».

Окрім цього будинку, мала бути ще друга черга — окрема будівля на 58 но­мерів з окремими приміщеннями ліку­вального призначення. Її ще не почина­ли будувати. Зрештою, будувати є де, адже комплекс розташований на зе­мельній ділянці площею 2,7 га, яка пе­ребуває в постійному користуванні та розділена на дві частини річкою Жонка. На жаль, ім’я «щасливчика», який при­дбав у Яремчі цей «недобудований» бу­динок з земельною ділянкою, у ФДМ не оприлюднили.

Схожі новини