Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нам знову пропонують домовитися з вбивцями": Сенцов виступив проти легалізації окупантів, патрулів із терористами та води до Криму

  • 20.02.2020, 09:14
  • 590

Український режисер, колишній в'язень Кремля Олег Сенцов виступив проти легалізації в Україні ставлеників російських окупантів, запровадження спільних із терористами патрулів у ОРДЛО та подачі води до окупованого Криму.

Про це Сенцов написав у Facebook.

«Після майже шости років війни ми маємо ситуацію, коли нам знову пропонують домовитися з вбивцями. Легалізувати ставлеників окупантів, патрулювати спільно з ними кордон, дати воду в Крим тощо. Хтось не розуміє, чим наступ відрізняється від провокації та хто його почав. Навряд в Україні знайдеться людина, яка хоче воювати вічно. Ми усі прагнемо миру, але не ціною віддачи всього за що ми боролися ці шість років. Ми хочемо мира, але тільки після нашої перемоги!» — написав Сенцов.

Експолітв'язень також нагадав, як під час Революції гідності протестувальникам пропонували домовитися з Віктором Януковичем після того, як уже були вбиті активісти, але твердість позиції щодо відставки призвела до втечі експрезидента.

«Цей день не можливо забути. Як неможливо пробачити Януковича, його спільників та вбивць-беркутівців. Коли наступного дня після розстрілу людей на Майдані його так звані лідери вийшли утрьох на віче та сказали, що вони домовилися з Яником, їх зустріли крики „Ганьба!“ А Парасюк, вистрибнувши на сцену, озвучив нашу загальну вимогу: „Ніяких перемовин з вбивцями! Тільки відставка!“ І Янукович втік. На руках у Путіна набагато більше української крові», — наголосив Сенцов.

Схожі новини