Передплата 2024 «Добра кухня»

Усі заявлені на евакуацію з Уханя виявилися здоровими, - МОЗ

Усі заявлені 48 громадян України, а також 29 іноземців, прибули на евакуацію з Китаю, пройшли перевірку на наявність коронавірусу і виявилися здоровими.

Про це повідомив на брифінгу держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць, пише «Інтерфакс-Україна».

«На посадку явилися всі 48 громадян України та 29 іноземних громадян: вісім — Аргентини, п'ять — Домінікани, п'ять — Еквадору, чотири — Сальвадору, по два — Казахстану та Коста-Рики й по одному громадянину інших держав», — сказав він.

За словами Зайця, громадяни Казахстану залишать борт під час посадки в Алмати через кілька годин після вильоту з Уханя.

Крім того, в Алмати зміниться екіпаж рейсу.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль зазначив, що пасажири вже пройшли два етапи санітарного контролю та паспортний контроль і наразі проходять третій етап санконтролю.

Він додав, що всі пасажири здорові.

Заступник міністра зауважив охорони здоров'я Дмитро Коваль, що є чіткий план дій, який розроблявся протягом кількох тижнів. Зараз визначено чотири місця ймовірної обсервації евакуйованих з Китаю, вони розташовані неподалік інфекційних лікарень на випадок, якщо комусь з евакуйованих знадобиться госпіталізація. Лікарні та місця обсервації, за словами Коваля, обладнані всім необхідним, пише «Укрінформ».

«Біля місць обсервації є інфекційні лікарні, в разі наявності якихось симптомів люди будуть переміщені до інфекційної лікарні і термін обсервації буде продовжений ще на 14 днів для всіх, хто прилетить цим рейсом. Щодо лікування, воно симптоматичне, всі лікарні обладнанні всім необхідним», — сказав Коваль.

Заступник міністра закликав зберігати здоровий глузд, він зауважив, що в такій самій ситуації міг опинитися будь хто. А пріоритетом держави в таких випадках завжди є людина.

«Наші люди є пріоритетом для держави, і порятунок — це є надважлива задача і для уряду, і для президента, і для всіх органів влади. Оті панічні настрої, панічні інформаційні заклики, які спостерігаються в інформпросторі, роздмухуються в першу чергу тими, хто зацікавлений в розповсюдженні цих міфів. Ми цілком готові до прийому наших громадян і не тільки наших громадян. Вжито всіх необхідних заходів, щоб попередити потрапляння вірусу в Україну, в разі, якщо цього не вдасться зробити, є всі можливості, задля попередження розповсюдження вірусу територією України», — наголосив Коваль.

Представник ДСНС, чий персонал залучений для транспортування прибулих у місця 14-денної обсервації, повідомив, що приліт літака з Уханя в Україну очікується орієнтовно в четвер о 8 ранку. При цьому аеропорт посадки літака, як і чотири місця обсервації евакуйованих з Уханя українців та іноземців, поки що не називається.

Літак компанії Sky Up прибуде до України з Уханя 20 лютого близько 8 ранку. Наразі місце обсервації евакуйованих не розголошується з міркувань безпеки.

Схожі новини