Передплата 2024 «Добрий господар»

Український «Тунель кохання» - серед найамурніших місць у світі

Серед розвідників романтичних місць на туристичній карті України мальовничий тунель поблизу Клевані на Рівненщині давно користується неабиякою популярністю.

Тепер, вочевидь, тут й іноземних туристів побільшає. Ще б пак: «Тунель кохання» потрапив до світової топ-десятки найамурніших місць. І не просто потрапив, а очолив її.

Список романтичних, але ще не масово звіданих точок на туркарті світу склало популярне британське видання Daily Mail. «Місцева легенда свідчить, що бажання, яке закохані пари загадують всередині тунелю, здійсниться», — заохочують туристів до відвідин клеванського «Тунелю кохання» укладачі рейтингу.

До топ-трійки потрапили також Статуя Алі і Ніно у Батумі та «Дерева кохання» у Москві. Є в «амурному» списку «Алея поцілунків» в Гуанахуато (Мексика), «Зворушлива пара» у Лавленді (США), лондонська статуя «Місце зустрічі»,
мурал «Я люблю тебе» у Парижі.

До речі…

Шість років тому український «Тунель кохання» надихнув японського режисера Акійоші Імазакі на створення однойменної романтичної кінодрами, прем'єра якої відбулася на Ханойському міжнародному кінофестивалі. Припали амурні краєвиди до душі і китайцям. Та так, що ті вирішили і собі створити щось подібне. У травні 2017-го китайський аналог клеванського «Тунелю кохання» відкрили поблизу міста Хефей.

Схожі новини