Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Всем, кто остался верен своей родине". Бородянський виправдав "Інтер" за спецефір до 23 лютого

Міністр культури вважає, що у нас демократична країна

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський не став оцінювати майбутній спецефір телеканалу «Інтер» до 23 лютого, пославшись на те, що в Україні «етичні норми залишаються на розсуд окремих громадян».

Про це Бородянський заявив у коментарі журналістам, якого цитує «Інтерфакс-Україна»

Зокрема, міністр заявив, що не буде давати оцінки телеканалу, «який в межах українського законодавства покаже деякі фільми».

«Ну, покаже. Його вибір. У нас же демократична країна? Демократична країна — це закони та їх виконання. Етичні норми, якщо вони не регламентовані, чи не мають відсилань до законодавства, вони на розсуд окремих громадян і конкретних керівників».

Нагадаємо, Телеканал «Інтер», що належить бізнесменам Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну, анонсував у своєму телепрограмі на 22−23 лютого покази військових радянських і російських фільмів. При цьому спецефір озаглавлений слоганом «Всім, хто залишився вірним своїй батьківщині, присвячується».

Дата 23 лютого була встановлена ​​як свято День захисника вітчизни в РРФСР 27 січня 1922 року. Свято широко відзначається в Росії і низці деяких країн СНД.

Третій президент України Віктор Ющенко, намагаючись змінити радянські традиції, зробив 6 грудня Днем української армії на противагу 23 лютого. Однак багато людей продовжили вітати 23 лютого чоловіків зі святом. Після початку масштабної гібридної військової агресії РФ проти України п'ятий президент Петро Порошенко в 2014 році визначив Днем захисника України 14 жовтня.

Схожі новини