Передплата 2024 ВЗ

"Ми нікому не дамо переписати історію Революції Гідності", - Петро Порошенко разом з депутатами «Європейської Солідарності» вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 18.02.2020, 11:47
  • 823

Українські патріоти й опозиція будуть відстоювати історичну правду про події Революції Гідності і не дозволять з політичних міркувань викривлювати правду про ті події

Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Також у вшануванні пам’яті Герої Небесної Сотні взяли участь депутати фракції «Європейська Солідарність».

«Навіть не віриться, що пройшло вже 6 років з цих одночасно героїчних і трагічних подій. За злочинними наказами тодішньої влади, яка вивела війська проти власного народу, 600 учасників Революції Гідності було поранено, більше 80-ти вбито. За першими жертвами Нігояна і Жизневського наступні жертви були саме в цьому парку.

Я побачив це на власні очі, бо мій будинок знаходиться прямо навпроти парку, а в будинку офіцерів заносили перших загиблих героїв. І яким чином так повернулося, що поплічники, адвокати Януковича зараз призначаються в Державне бюро розслідувань на рівні керівництва, яке відповідає за розслідування «справ Майдану»? Яким чином так повернулося, що, посилаючись на нібито Мінські домовленості, — жодного слова ви там про це не знайдете, які б дозволяли звільняти тих, хто вбивав учасників Революції Гідності?" - зазначив він.

П’ятий Президент України наголосив, що звільнення беркутівців, які вбивали учасників мирних протестів, в рамках обміну полоненими з Росією є неприпустимим.

«В Мінських домовленостях звільняються тільки комбатанти, які не вчинили злочини. А щойно Путін натиснув — і українська влада побігла виконувати ці доручення. Для чого це робиться? Для того, щоби тих, хто сидів на лаві підсудних, були зібрані всі докази, відбувався суд — їх відпустити для того, щоб вони не дали свідчення на замовників і організаторів цих вбивств. В тому числі хлопців і дівчат, які загнули на цьому місці», — зазначив Порошенко.

Петро Порошенко підкреслив, що «Європейська Солідарність» завжди відстоювала досягнення Революції Гідності і не дозволить владі Зеленського впровадити в Україні російській пропагандистський меседж про те, що Майдан був державним переворотом.

«Ми не можемо залишатися байдужими. Ми не можемо допустити і маємо зупинити процеси реваншу Антимайдану. І ми будемо робити все від нас залежне для того, щоб захистити чесне ім’я і пам’ять загиблих, і захистити Україну, її рух вперед до Європи. Не дати можливість нас розвернути назад в Російську імперію», — додав Порошенко.

Петро Порошенко наголосив, що захист європейського вибору України — це і є продовження тієї справи, за яку полягла Небесна Сотня. «І сьогодні, в цей святий день 18 лютого, коли наші хлопці і дівчата загинули для того, щоб це стало можливим, ми опозиційні політики, громадськість, вся Україна має об’єднатися задля досягнення цієї мети. Саме тому „Європейська Солідарність“ сьогодні в повному складі тут. Саме тому в парламенті ми будемо робити все для того, щоб виконати це завдання. Незважаючи на те, що влада робить все для того, щоб Україна забула про це. Вони називають події 2013−2014 років державним переворотом точно з кальки Путіна. Ми не дамо цього зробити», — заявив він.

Схожі новини