Передплата 2024 «Добрий господар»

"12 мирних кроків для України": суспільство відреагувало на скандальний план щодо Донбасу

Українська інтелігенція відреагувала на скандальну заяву, що прозвучала на Мюнхенській конференції із безпеки, про так звані 12 кроків "мирного врегулювання" для України, яку нібито спільно підготували декілька аналітичних центрів з Європи у співпраці з Російською радою міжнародних справ.

Група громадських діячів і політиків зокрема виступила із відкритим листом, підкреслюючи, що у плані ставиться мета відновлення співпраці Заходу з РФ без деокупації Криму й виконання вимог України щодо Донбасу.

«Промовистим свідченням того, що оприлюднення такої заяви на поважній міжнародній конференції було помилковим рішенням, стало те, що організатори були змушені видаляти цей текст із офіційного сайту Мюнхенської конференції з безпеки. Водночас ця подія не може залишитися поза увагою міжнародної спільноти. Хочемо висловити вдячність тим, хто блискавично відреагував на появу цих „12 кроків“ та обґрунтовано розкритикували їх, як такі, що спотворюють реальність та вводять в оману міжнародну спільноту», — йдеться в заяві.

Повний текст заяви можна прочитати тут

Схожі новини