Передплата 2024 «Добра кухня»

На Прикарпатті покарали сільського голову, який за день отримав два хабарі за землю

  • 17.02.2020, 16:51
  • 614

На Івано-Франківщині суд оштрафував на 25,5 тисячі гривень сільського голову Верхньої Липиці Володимира Галушку, який за день отримав два хабара за землю.

Його визнали винним у шахрайстві, підробленні службових документів та зловживанні впливом. Про це повідомляє «Курс» із посиланням на вирок Рогатинського районного суду, передає OBOZREVATEL.

Зазначається, що Галушку затримали на хабарі ще в березні 2018 року — під час отримання 100 тисяч гривень хабара у службовому кабінеті. За ці гроші він обіцяв чоловіку віддати в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Водночас за декілька годин до того у костелі Святого Миколая сільський голова отримав від іншого чоловіка 5000 гривень за виділення ділянки 40 соток під кафе біля автомобільної дороги в напрямку з Рогатина до Тернополя. Задля цього Галушка зокрема вплинув на рішення місцевих депутатів.

Під час затримання йому інкримінували ч. 3 ст. 368 К К України — отримання неправомірної вигоди, що карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років із конфіскацією майна.

Щоправда, з часом кваліфікацію змінили і вже у суді сільському голові інкримінували три статті: зловживання впливом, підроблення службових документів та шахрайство.

«Галушка визнав себе винним і підтвердив два факти отримання грошей. Казав, що кається, засуджує свою поведінку і просив суворо його не карати. В результаті суд визнав його винним за трьома статтями та призначив покарання у вигляді 25 500 гривень штрафу», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини