Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Зеленський має повідомити суспільству, чи збирається він їхати на парад у Москві – «Європейська Солідарність»

«Європейська Солідарність» обурена пропозиціями народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» сформувати парламентську делегацію для участі у так званому параді у Москві 9 травня 2020 року – святковому марші армії, яка здійснює збройну агресію проти України.

Така ініціатива від п’ятої колони є цілком прогнозованою та очікуваною. Реваншисти все вище підводять голову, а влада дивиться на це крізь пальці, — сказано в заяві партії, оприлюдненій на офіційному сайті політичної сили.

«Антиукраїнська виходка Рабиновича, його запальна проросійська промова на погоджувальній раді не зустріли жодної реакції керівництва парламенту, яке в інших випадках охоче коментує виступи депутатів від демократичної опозиції.

Вважаємо, що вже настав той момент, коли президент Володимир Зеленський має чітко публічно заявити, чи припускає він свою участь у так званому «параді перемоги» у Москві 9 травня 2020 року.

Президент Зеленський і його політична сила мають повідомити суспільству, чи збирається він їхати на парад у Москві і доєднатися до делегації реваншистів з ОПЗЖ. Адже сьогодні в парламенті керівництво «Слуг народу» поблажливо посміхались під час антиукраїнського провокативного виступу Рабіновича.

Не хочеться вірити, що для «Слуг народу», народу, який стікає кров’ю у боротьбі з Росією, неприйнятність участі України в путінському побєдобєсіі, не є очевидною і залишиться без їх публічної реакції", — наголошено у заяві «ЄС».

Окрім того, на пропозицію щодо формування української делегації для участі у святкуванні Дня перемоги 9 травня в Москві відреагувала народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Є С Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам.

Голова комітету зауважила, що на ці заяви відреагувала тільки співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко та представники фракції «Голос».

«Мені б хотілося, щоб була жорстка і непримиренна реакція на це керівництва парламенту», — наголосила вона.

Однак, за її словами, жодних коментарів з боку фракції «Слуга народу» та керівництва Верховної Ради так і не прозвучало.

Схожі новини