Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія своїми гібридними атаками тисне на Україну - міністр оборони Німеччини

  • 16.02.2020, 16:14
  • 989

Росія зневажає територіальний суверенітет європейських держав і чинить на них тиск.

Про це міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила у промові на Мюнхенській безпековій конференції з безпеки, повідомляє телеканал «Прямий».

Крамп-Карренбауер підкреслила, що Росія здійснює атаки і на Україну, і на Латвію, і на Німеччину.

«Хотілося б, щоб Німеччина, Європа йшли своїм курсом і відстоювали власні інтереси. Йдеться про системну конкуренцію між США і Китаєм та про відносини з Росією, яка гібридними атаками і зневагою до територіального суверенітету тисне на європейські держави — від України до Латвії, Литви та Естонії, здійснює напади у Великобританії і тут, в Німеччині», — наголосила міністр.

Додамо, п'ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко зустрівся з Крамп-Карренбауер під час Мюнхенської конференції.

«Наголосив на важливості виконання Росією безпекових умов Мінських домовленостей та збереження міжнародного режиму санкцій проти країни-агресора. Також нагадав про важливість залучення миротворчого потенціалу ООН з метою створення безпекових умов для проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та стандартів ОБСЄ. Урядова коаліційна угода ФРН передбачає перспективу розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі», — написав п'ятий президент.

Схожі новини