Передплата 2024 «Добра кухня»

Московська церква радить російським жінкам шукати собі чоловіків у Африці

  • 16.02.2020, 15:34
  • 1 089

У Російській православній церкві (РПЦ) не радять росіянкам виходити заміж за мусульман, єговістів, комуністів і атеїстів.

Тим жінкам, які не змогли знайти чоловіка в Росії, глава патріаршої комісії у справах сім’ї протоієрей Димитрій (Смирнов) порадив їхати в Африку, повідомляє «Главком».

За словами священнослужителя, в Африці живе багато християн, а РПЦ доброзичливо налаштована до шлюбів з представниками інших християнських конфесій.

«Якщо людина християнин — ну, припустимо, католик або лютеранин. Ну, на самий крайній випадок — баптист, але не далі. Ніякий адвентист сьомого дня для цього ніяк не підходить, хоча вони будуть стверджувати, як і єговісти, що вони християни», — пояснив протоієрей.

Укладати шлюби з іновірцями і атеїстами, на думку священнослужителя, не можна. Такі шлюби церква не зможе благословити. «Церква — вона складається з малих домашніх церков. А як можна будувати церкву з мусульманином, з єговістів, з комуністом, з атеїстом? Це не буде домашня церква, це буде невідомо що», — зазначив він.

Нагадаємо, в центрі Москви чоловік з ножем напав на парафіян храму під час служби.

Схожі новини