Передплата 2024 «Добра кухня»

Люди йшли із зали: нардеп розповів про виступ Зеленського в Мюнхені

  • 15.02.2020, 19:34
  • 4 768

У своїй промові у Мюнхені президент Володимир Зеленський намагався не дражнити російського лідера Володимира Путіна.

Таку думку висловив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко, передає телеканал «Прямий».

«Насправді дуже слабкий виступ, на мою думку. І навіть люди йшли під час цього виступу із зали, хоча це було не в великому конференц-залі Мюнхенської конференції, а в такому маленькому дуже залі, в якому ще українські лідери не виступали. І нічого нового ми не почули. Знову-таки він намагався не дражнити Путіна в цій промові та у своїх відповідях. Це було абсолютно очевидним», — заявив нардеп.

Гончаренко зауважив, що Зеленський «жодним словом не сказав про ці „12 кроків назустріч Путіну“ і „12 кроків до капітуляції“, як це вже назвали, які вчора на початку Мюнхенської безпекової конференції були викладені на сайті конференції й розповсюджувались в кулуарах. До речі, їх ще й зараз можна знайти на столах, надруковані ці речі. І вони викликали величезний скандал, бо це просто план Путіна, це все написано в Кремлі. Очевидно, він абсолютно не відповідає нічому».

«Я зараз не можу відповісти вам, чи один раз прозвучало. Мені здається, на українському ланчі він ще казав по Криму. Я тут зараз не буду впевненим. Але те, що фактично Крим майже не згадується в документах Мюнхенської безпекової конференції, і взагалі Україна згадується в цих документах набагато менше, ніж це було минулих років, — це, безумовно, є дуже поганий для всіх нас знак. І це стосується і Криму, і взагалі в цілому нашої держави», — наголосив нардеп.

Схожі новини