Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спочатку "продай собаку", тепер "не відчиняй вікна". Заступниця Єрмака знає, як економити на комуналці

35-річна заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів вважає, що під час опалювального періоду українцям слід "не відкривати вікна". В такому випадку, каже вона, вийде зменшити витрати на тепло

Про це вона заявила ввечері у п'ятницю, 14 лютого 2020 року, на телеканалі Україна, передає Еспресо.TV.

Спершу Ковалів розповіла про те, як уряду вдалося знизити суми в платіжках українців, навівши приклад свого дідуся.

«Мій дідусь, йому 81 рік, 55 він пропрацював лікарем в лікарні маленького містечка. Він — той, кому ця платіжка важлива, тому що у нього пенсія близько 3 тис./грн. Він отримав платіжку за грудень, вона стала менше на 220 грн, отримав за січень — вона теж стала менше в такому районі. Що важливо? При цьому розмір субсидії таким людям не змінився. Розмір цієї субсидії на цю знижку не перераховується», — запевнила вона.

Далі Ковалів заявила, що якими б не були тарифи та які б кроки не робив уряд щодо врегулювання вартості комунальних послуг, важливо, щоб українці дбали про енергозбереження.

«Що важливо ще: ми довго говоримо говоримо про тарифи, собівартість… І я згодна з мером Миколаєва, він говорить: ми встановили індивідуальні теплові пункти. Ось стало тепло, температура в грудні +5 ° С — значить не треба відкривати вікна. у нас не може бути в 27−30 ° С в квартирі і за все це ми платимо», — підкреслила Ковалів.

Також вона порадила українцям встановлювати газові лічильники.

«Треба встановлювати лічильники, щоб кожен з нас розумів, за що конкретно він платить», — додала вона.

Схожі новини