Передплата 2024 «Добра кухня»

У Карпатах заблукали 5 туристів - їх знайшли до настання ночі

  • 14.02.2020, 16:36
  • 552

Поблизу гори Драгобрат 13 лютого загубилися одразу п’ять туристів: громадянка Литви, а також троє киян та полтавчанка, – їх знайшли до настання ночі.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, передає Українська правда

Закарпатські гірські рятувальники в четвер провели одразу дві пошукові операції в районі полонини Драгобрат, що на Рахівщині, адже на туристичних маршрутах заблукали п’ятеро людей.

Перше повідомлення про загублення надійшло до рятувальників о 16:10 від громадянки Литовської Республіки 1991 року народження, яка заблукала в районі полонини Крачунеска.

На пошуки туристки відправилися четверо професіоналів Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення, а також один громадський рятувальник.

Під час проведення пошукових робіт іноземки, о 17:00, в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про загублення в цій же місцевості ще чотирьох туристів: 1981, 1991,1994 та 1996 років народження, серед яких — троє киян та полтавчанка.

О 17:30 литовку знайшли в районі полонини Крачунеска та в супроводі одного рятувальника доправили до тимчасового місця проживання (урочище Драгобрат).

А основна група продовжила пошукові роботи — й о 19:00 відшукала місцезнаходження заблукалої групи.

Медичної допомоги вони не потребували. Їх також провели до урочища Драгобрат.

«Рятувальники вкотре звертаються до туристів з проханням не виходити в гори на період погіршення погодних умов та значної лавинної небезпеки. Адже такі походи можуть коштувати найціннішого скарбу людини — життя!»

Схожі новини