Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Андрій Богдан програв суд "Європейській солідарності"

  • 13.02.2020, 13:12
  • 1 014

Партія "Європейська Солідарність" виграла судову справу проти Андрія Богдана щодо законності виключення його зі списку кандидатів у народні депутати України від партії до Верховної Ради України восьмого скликання.

Відповідне рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд, передає Прямий.

Нагадаємо, що Андрій Богдан був виключений з виборчого списку партії за ініціативою її членів колегіальним і демократичним рішенням з’їзду. На підставі вказаного рішення Центральна виборча комісія прийняла постанову про його виключення з виборчого списку партії.

У 2018 році Андрій Богдан звернувся до суду з позовом до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати вказану постанову ЦВК та визнати себе обраним народним депутатом України від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 07 жовтня 2019 р. позовні вимоги Андрія Богдана були задоволені частково. Партія не погодилась з таким рішенням суду та оскаржила його в апеляційному порядку.

«Нашу апеляційну скаргу було задоволено, рішення Окружного адміністративного суду м. Києва — скасовано, у задоволенні позовних вимог Андрія Богдана відмовлено в повному обсязі. Тому ми задоволені результатом розгляду справи в апеляційному суді», — сказав адвокат партії Борис Сікліцький.

Схожі новини