Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Богдан розкрив деталі скандального візиту Зеленського в Оман (Документ)

  • 13.02.2020, 10:11
  • 1 126

В Офісі президента заявили, що український президент літав в Оман з приватною метою і за особисті гроші

Поїздка президента Володимира Зеленського до Султанату Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу, здійснювалася з приватною метою і за власні кошти.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на відповідь керівника Офісу президента Андрія Богдана від 7 лютого (а вже 11 лютого Зеленський звільнив Богдана із займаної посади — «Главком»).

«Відтак організаційно-протокольне забезпечення президента України до Оману не здійснювалося, делегація не передбачалася. Стосовно проживання президента у п’ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel, його перельоту разом з дружиною до Оману рейсовим літаком, а також суми, яку він сплатив за переліт і проживання готелі, зауважимо, що приватна подорож передбачає витрати на неї, а вся інша запитувана інформація буде оприлюднена в декларації президента у відповідний до законодавства термін», — додали в Офісі президента.

Нагадаємо, що група народних депутатів направила запит, в якому цікавилася організацією і метою візиту Володимира Зеленського до Оману на початку січня 2020 року (у запиті зазначалося, що Європейський союз включив Оман до списку «чорних офшорів»), програмою, складом делегації, а також результатами візиту глави держави в розрізі забезпечення зовнішньополітичних інтересів України на Близькому Сході.

Схожі новини