Передплата 2024 «Добра кухня»

Підняли руку на дичину, коли полювати на неї не можна...

Уже майже півтора місяця минуло з того часу, як зупинено полювання на копитних тварин – їм пора готуватися до народження потомства. Але браконьєрів ця заборона не спиняє. Забувши про закон і елементарні норми моралі, вони і далі ідуть у ліс, щоб поживитися дармовим м’ясом.

Чотирьох таких губителів природи зафіксували на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди», неподалік курортного селища Східниці. Пишемо про це у «Живому куточку», щоб привернути увагу.

Як розповів кореспонденту «Високого Замку» провідний інженер цього парку з охорони тваринного світу Володимир Піщальник, під час патрулювання угідь інспектор з охорони природозаповідного фонду почув постріл. А їх, як відомо, у цей час не повинно бути — період тиші! Інспектор швидко попрямував у напрямку пострілу і побачив чотирьох жителів селища Східниці, які незаконно вполювали самця дикої козулі. Про «НП» повідомив адміністрацію парку і Дрогобицький райвідділ поліції. На місце пригоди прибула група швидкого реагування, яка й зафіксувала наслідки злочину: останки козулі. Тварину розчленували, дві передні ноги забрали, а решту не встигли. Зловмисники залишили на місці різанини свої рукавиці і торби, в які збиралися пакувати свіжину…

Відомості про цей злочин слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. У разі доведення вини цих чотирьох осіб у суді їм загрожує штраф у розмірі 100−200 неоподатковуваних мінімумів (1700 грн — 3400 грн), або громадські роботи тривалістю 160−240 годин, або обмеження волі до трьох років. А ще їх чекає компенсація шкоди, завданої тваринному світу, — 32 тисячі грн.

Аналогічна пригода сталася у ці дні і на Волині, у Ковельському лісництві. Браконьєри перевозили тушу вбитої козулі у своєму всюдиході. Козуля була вагітною…

Схожі новини