Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МОЗ розповіли, куди відправлять українців, яких евакуюють з Китаю

  • 10.02.2020, 17:13
  • 730

МОЗ пропонує розмістити евакуйованих українців на карантин у Київській області

Українців, яких евакуюють в Україну з китайської провінції Хубей та з міста Ухань через новий коронавірус, перемістять на карантин до одного з двох закладів санаторно-курортного типу, переобладнаних під тимчасові обсерваторії. Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає Главком.

«Наразі Міністерством охорони здоров’я запропоновані дві локації, які опрацьовуються. Це не заклади охорони здоров’я, це заклади санаторно-курортного типу. Після того, як буде вивчено можливість переоблаштування цих закладів під тимчасові обсерваторії — буде визначено остаточно фінальну локацію. Наразі йдуться дискусії, вже розроблені певні технічні керівництва, рекомендації, по тому, які властивості повинен мати цей заклад, тобто, як повинна бути забезпечена охорона, як повинне бути забезпечене певне оснащення. Після того, як буде проведена перевірка цих закладів — зможемо вже визначитися по остаточній локації», — сказав Ігор Кузін.

Він також зазначив, що є пропозиції з боку Міністерства оборони, але вони розглядаються і можуть бути третьою локацією. МОЗ пропонує розмістити евакуйованих українців на карантин у Київській області.

«По підготовці зараз ведуться роботи. Я впевнений, що буде докладено максимум зусиль, для того, щоби забезпечити готовність таких закладів. Поки ми не впевнимося в тому, що ці заклади готові — евакуація неможлива, тому що для цього треба забезпечити належні умови», — додав Ігор Кузін.

Зазначимо, евакуація українців з ураженого коронавірусом Уханя запланована на завтра.

«До уваги громадян України, які висловили намір евакуюватися з провінції Хубей в Україну! У зв’язку зі стрімким поширенням територією провінції Хубей небезпечного коронавірусу (2019-nCoV), урядом України прийнято рішення про евакуацію громадян України зі згаданої провінції, в якій запроваджено карантин, в Україну. З цією метою, Україною 11 лютого цього року планується спеціальний чартерний рейс за маршрутом: місто Київ — місто Ухань (КНР) — місто Київ», — йдеться у повідомленні посольства України в Китаї.

У цьому зв’язку громадян України, яких на їхнє прохання включено до списку на евакуацію, у посольстві попросили:

Тримати напоготові свої паспортні документи України, документи, що надають право на перебування на території КНР, а також паспортні документи, свідоцтво про народження дітей віком до 18 років.
Залишатися на постійному зв’язку, тримати повністю готовими до тривалого використання свої засоби комунікації (мобільний телефон, планшет тощо), а також, по можливості, поповнити рахунок у т.ч. з урахуванням форс-мажорних ситуацій (надмірне використання інтернет-трафіку, можливість здійснення дзвінків у роумінгу чи в іншу країну).
Бути мобільними та готовими до переміщень, у тому числі нічних, мати у цьому зв’язку мінімально необхідний запас води, продуктів харчування та медикаментів (за необхідності).

Очікувати як на дзвінки посольства на мобільний телефон, так і на повідомлення в групі Embassy — EVACUATION мобільного додатку Wechat, повністю координувати свої дії з представниками посольства.
«Нагадуємо, що по поверненні в Україну на вас очікує обов’язковий 14-денний карантин», — додали у посольстві.

Схожі новини