Передплата 2024 ВЗ

Попри останнє похолодання, метеорологічна зима цього сезону так і не наступить

  • 08.02.2020, 10:58
  • 15.3K

Починаючи з 10 лютого температура знову почне підвищуватися.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в інтерв’ю «Главкому» повідомив, що метеорологічна зима в Україну цього сезону вже не прийде.

За словами головного синоптика країни, «у метеорологічному розумінні цього слова, зима розпочинається зі стійкого переходу середньої добової температури через нуль градусів у бік зниження, що триває достатньо довго — більше одного тижня».

Кульбіда нагадує, що морозів, які тривали б понад тиждень, цієї календарної зими ще не було. «Тобто не було такого стійкого переходу», — зазначає синоптик.

Директор Укргідрометцентру спрогнозував, що починаючи з 10 лютого температура знову почне підвищуватися, тому теперішнє незначне похолодання триватиме недовго. «Перехід середньої добової температури у бік зниження знову ж таки не відбудеться, якщо говорити про настання метеорологічної зими», — пояснив Микола Кульбіда.

До відома, на сайті Українського Гідрометцентру метеорологи інформують, що вже з неділі, 9 лютого температура повітря почне підвищуватися. Вдень очікується до +3+5 градусів. Надалі синоптики прогнозують вдень знову ж плюсову температуру, а також опади у вигляді дощу та снігу.

Схожі новини