Передплата 2024 ВЗ

Українцям обіцяють перерахувати платіжки за транспортування газу

  • 07.02.2020, 19:14
  • 1 792

У Нацкомісії, що встановлює тарифи, відреагували на ситуацію з платіжками за доставку газу, що надійшли людям, які газом узагалі не користувалися.

Щоби взагалі не платити за цю послугу, споживачам радять відрізати газ. У протилежному разі платіжка за доставку надходити буде, але їм нараховуватимуть у рази менше, ніж нарахували наразі, йдеться у ТСН.

У Вадима недобудований будинок і газовий лічильник з нулем, за який треба платити 400 гривень на місяць. Із такою сумою йому надійшла платіжка за доставку газу, яким він іще ні разу не користувався. Вадим записав про це відео, виклав у мережу і став зіркою. За тиждень — понад шість мільйонів переглядів.

Вірусне відео подивилися навіть у Нацкомісії, яка й установила такі тарифи. Керівник регулятора тризначні суми за доставку газу, яким люди не користувалися, називає технічним недоліком. Тепер вони все виправлять і таким людям знову надійдуть платіжки.

«Рахунки будуть, бо утримувати мережі потрібно, навіть якщо ти не споживаєш газ, але ти хочеш відімкнути кран і щоб там газ був. Утримувати мережі треба — рахунки будуть. Втім ми змінюємо методологію і рахунки будуть мінімальні», — обіцяє голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Обіцяють власнику квартири з газовою плитою, яку він із рік не вмикав, за доставку нарахувати близько трьох гривень, а там, де ще є газова колонка — 10 гривень. А господарю приватної оселі доставка обійдеться 20 гривень.

Нові платіжки з меншими сумами мають надійти вже наступного місяця. Рахунки, які вже прийшли, споживачам усе ж радять оплатити.

«Я б радив заплатити. Потім вони отримають приємний сюрприз, коли побачать перерахунок, і що вистачило не на місяць, а на півроку», — зазначає Тарасюк.

Вадиму, якщо він заплатить ті гроші, що вже нарахували, вийде, що він оплатить доставку газу на чотири роки вперед.

В березні всі платежі за газ мають знову прийти на одному папірці. Уже після гроші розподілятимуться по різних рахунках. Розділення платежів — це крок до запуску ринку газу. Уже наприкінці весни, обіцяють, споживачі зможуть обирати собі постачальника газу, як мобільного оператора.

Схожі новини