Передплата 2024 «Добрий господар»

Ситник натякнув на помсту Авакова через "справу рюкзаків" і заявив про позов до ЄСПЛ

  • 07.02.2020, 16:33
  • 567

Директор НАБУ оскаржить у ЄСПЛ рішення суду, яким його було визнано винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо отримання подарунків.

Про це він заявив на пресконференції з нагоди презентації підсумків роботи відомства у другому півріччі 2019 року, повідомляє Укрінформ.

«Я буду направляти відповідну скаргу до ЄСПЛ, тому що це єдиний спосіб поки що згідно з чинним законодавством переглянути це рішення», — сказав він.

Крім того, за словами Ситника, він подав скаргу до Вищої ради правосуддя, у якій описав, як, за словами директора НАБУ, тиснули на суддів у його справі для ухвалення потрібного рішення.

Директора НАБУ вважає, що на рішення судів, які визнали його винним у несплаті коштів за відпочинок у лісомисливському господарстві у Рівненській області, вплинув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, котрий у свою чергу таким чином помстився за так звану «справу рюкзаків», у якій фігурував його син.

Ситник також назвав збір підписів у парламенті за його відставку «спробою тиску».

«Зараз там якісь підписи збирають у парламенті, але ще раз наголошую: я не збираюся миритися з незаконними рішеннями і зроблю все, щоб вони були скасовані», — заявив він.

При цьому Ситник висловив готовність сплатити 3,4 тис. грн штрафу, які присудив суд.

«Якщо прийде запит на сплату штрафу, то я, звичайно, його заплачу. Але зроблю все можливе, щоб тут домінував закон, а не бажання помсти окремих людей, які здійснюють тиск на суддів», — резюмував директор НАБУ.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року Сарненський районний суд Рівненської області оштрафував Ситника на 3400 гривень. Його визнали винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. 13 грудня Рівненський апеляційний суд підтвердив штраф.

Директора НАБУ звинувачували в тому, що він не задекларував відпочинок в одному з мисливських угідь Рівненської області, який йому оплачували треті особи.

Сам Ситник стверджував, що платив за проживання, хоча чеків не зберіг.

Схожі новини