Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На що б витрачали гроші українці, якби отримували 3000 доларів у місяць

  • 07.02.2020, 14:58
  • 976

Як виявилося, дівчатам необхідно майже в два рази більше грошей для підтримки краси і здоров'я.

Дмитро Дубілет пояснив, що від доплат відмовився, адже все одно живе за рахунок інших коштів. І витрачає на себе три тисячі доларів на місяць. Сайт «Сьогодні» розпитав українців, чи вистачило б їм у місяць три тисячі доларів і на що б витрачали такі гроші.

Ось Денис — звичайний українець, який проживає в столиці. Також молодий, перспективний і, до речі, не одружений. Каже, що майже ні в чому собі не відмовляє. Тільки його місячний бюджет набагато скромніший:

«В середньому тисяч сім у мене. Це тільки на необхідне. Одяг, їжа, комунальні послуги».

Коли ж хочеться розваг, ця сума зростає приблизно ще на дві тисячі:

«Якщо ходити в кальян-бари, кіно, боулінг. Там розваги по 300 гривень. Взяти піцу ту ж, дівчат пригостити, ви ж розумієте».

А ось Дарина запевняє: дівчиною бути дорого, тому і витрати відповідні.

«Тисяч 15 на косметику я особисто витрачаю. Манікюр так, до речі. Більше таке доглядове — купити собі якісь креми, масочки, до косметолога сходити».

Журналісти порахували, щоб за місяць вкластися в три тисячі доларів, або 74 000 грн, а це близько двох з половиною тисяч в день, можна щодня вбиратися в нову річ, користуватися новою упаковкою зубної пасти, гелем для душу і шампунем. До того ж тричі на день харчуватися в ресторанах. І раз у три дні відвідувати нове українське місто. Втім, українці на питання, куди б витрачали три тисячі доларів щомісяця, губляться.

«На котиків. Бездомних всяких собачок».

«Я б вдруге одружився».

«На тисячу доларів прожити в місяць — реально більше ніж. І тисячу відкладала б, а ще одну тисячу — давала своїм рідним».

Хоча, спустити таку суму можна і за добу, наприклад, в дорогих ресторанах столиці, замовляючи їх коронні страви.

Алік Бадретдінов, шеф-кухар:

«Лобстери у нас коштують в районі 1,5−2 тисячі, все залежить від розмірного ряду, все залежить від побажання. У нас три види приготування: це на пару, запекти просто з маслом вершковим і запекти з соусом шетакі і коньяком».

Та й це не межа. Найдорожчий лобстер у Києві коштує 48 000 грн. Тому три тисячі доларів вистачить хіба що кілька разів повечеряти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в «Слузі народу» вважають нормальним, що міністр отримує в 5 разів більше, ніж звичайний українець. Разом з преміями деякі держслужбовці дійсно можуть отримувати близько 60 тисяч гривень.

Також уряд України прийняв рішення урізати зарплати і премії міністрам, заступникам міністрів та іншим чиновникам. Зокрема, прем'єр Олексій Гончарук виступив за те, щоб вони отримували в діапазоні від трьох до п'яти середніх заробітних плат по країні.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень