Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко: адвокат відмовився захищати обвинуваченого у суді

  • 07.02.2020, 10:15
  • 1 031

В Одеській області адвокат відмовився захищати Миколу Тарасова, якого звинувачують у вбивстві 11-річної жительки райцентру Іванівка Дар'ї Лук'яненко, скоєному влітку 2019 року.

Про це в соціальних мережах повідомив голова Іванівської ОТГ Віктор Лобач, передає УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні відбулося перше засідання у справі про вбивство дитини, воно пройшло в закритому режимі. «Від батька загиблої дівчинки дізнався, що засідання перенесли на 24 лютого. Від підозрюваного відмовився захисник, а новому потрібен час на вивчення матеріалів справи», — повідомив Лобач.

Нагадаємо, 11-річна Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей — співробітники поліції, Нацгвардії, ДСЧС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази і авіація.

19 червня тіло дівчинки знайшли у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві був затриманий 22-річний місцевий житель Тарасов. Злочин класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба згвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 297 (наруга над тілом).

21 червня Тарасова помістили у СІЗО без права на внесення застави, у серпні суд постановив направити чоловіка до медичного закладу для проведення судової психолого-психіатричної експертизи.

22 листопада обвинувальний акт було спрямовано до суду. 10 грудня на засіданні Роздільнянського суду Тарасов заявив, що не вбивав Лук'яненко, а свідчення дав під тиском правоохоронців. 27 січня 2020 року Роздільнянський районний суд ухвалив, що справа буде слухатися в закритому режимі.

Схожі новини