Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський на Львівщині. У Червонограді його вже чекають протестувальники

Вимагають добровільного об’єднання в ОТГ, розвитку, а не закриття шахт і заборгованих зарплат

На президента довелося чекати довго, тож журналістка «ВЗ» вирішила поспілкуватися з працівниками шахти «Межирічанська», які теж чекали на візит глави держави.

Пані Марія працює гардеробницею 12 років. Каже, їй цікаво побачити президента. Хотіла б йому передати, щоб не закривали шахти, розвивали вугільну галузь, не затримувати зарплат. На її шахті не виплатили зарплату ще за грудень…

Перед шахтою на президента з плакатами чекали і представники Дублянської селищної ради Самбірського району. Як розповів голова ініціативної групи Іван Качмар, громаду хочуть примусово об'єднати з Новокалинівською. Люди проти, тож вирішили звернутися зі своїм питанням до очільника держави.

Активістка із Соснівки Євгенія Квет вимагає, щоб не порушували Конституцію, а, згідно з перспективним планом, об'єднали їхню громаду (Сілецьку ОТГ з центром у Соснівці хочуть люди). Але Львівська ОДА хоче приєднати до Червоноградської ОТГ.

Віталій Кондратюк чекає на візочку. Хоче дізнатися, коли почнуть виконувати закони для інвалідів. Його досі не забезпечили автомобілем. «Займаюся спортом і мушу їздити на тренування з карате до Львова маршруткою. Входжу у збірну України», — каже чоловік.

Загалом перед адмінприміщенням шахти зібралося близько 50 людей. Є і місцеві мешканці. Хочуть подивитися на президента.

Поліції наразі небагато, переважно це правоохоронці з групи превентивної комунікації.

Станом на 15.35 президент ще не прибув до Червонограда.

Схожі новини