Передплата 2024 ВЗ

Народжений у повітрі (фото)

Лікар з Києва Олена Федченко прийняла пологи під час польоту у жительки Таїланду

Киянка Олена Федченко, яка летіла рейсом Доха-Бангкок, прийняла пологи у жінки з Таїланду. Про це вона розповіла на своїй сторінці у соцмережах. «Прийняла пологи на борту літака Доха-Бангкок. Хлопчик. Мама — тайка. Наш літак сів у Калькутті, очікуємо „швидку“. Мама і дитина здорові! Стрес, щастя і буря емоцій! Дякую кафедрі акушерства та гінекології Київського медичного інституту імені Богомольця. Згадала все в одну мить!» (пані Олена — випускниця педіатричного факультету, який закінчила у 1992 році, працює лікарем-ЛОРом).

Як з’ясувалося, жінка з Таїланду при­ховала справжній термін вагітності, а вночі почала народжувати. Стюардеси у літаку розгубилися і почали шукати ліка­ря. За словами Федченко, інцидент тра­пився близько третьої ночі. У підсобному приміщенні у хвості літака жінка лежала на підлозі.

Перед тим, як допомогти тайці, укра­їнку змусили показати її номер медичної ліцензії. В літаку увімкнули Wi-Fi, щоб син 50-річної пані Олени надіслав фото доку­ментів.

Після того, як малюк з’явився на світ, літак здійснив вимушену посадку у Каль­кутті (Індія), де і зареєстрували хлопчика.

Тепер дитина матиме право на три види громадянства: громадянство кра­їни, якій належить літак, або країни, над чиєю територією хлопчик народився, або країни, де літак здійснив посадку (за умо­ви, якщо закони цієї країни передбачають таку можливість надання громадянства).

Є у цій історії і «ложка дьогтю». Подру­га Олени, яка летіла тим самим рейсом, додала, що на висоті 8 тисяч метрів пі­лот через гучномовець почав просити про допомогу лікаря. Після екстреної по­садки у Калькутті літак простояв близь­ко двох годин. І далеко не всі пасажири з розумінням поставилися до події. Було багато незадоволених, які не хотіли че­кати на приїзд «швидкої», поки заберуть породіллю з немовлям, скаржилися на зіпсовану подією відпустку і ображалися, що їм не дали виспатися крики породіллі.

Схожі новини