Передплата 2024 «Добрий господар»

У Туркменістані зобов'язали чиновників віком від 40 років ходити із сивим волоссям, як президент

  • 05.02.2020, 17:52
  • 752

Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Гурбангули Бердимухамедову, який почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року

Чоловіків-чиновників лепабського регіону на сході Туркменістану старше 40 років зобов’язали ходити з сивим волоссям. Про це повідомляє Главком з посиланням на Радіо Свобода.

Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Гурбангули Бердимухамедова, який почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року.

З першого лютого чиновникам, працівникам шкіл і лікарень заборонено підфарбовувати волосся, — стверджує Туркменська служба Радіо Свобода. — Тим, у кого зберігся природний колір волосся, потрібно підфарбувати їх у сивину.

У разі, якщо президент, носить офіційний титул Твердині, опори і надії, відвідає регіон з візитом, допускати до нього будуть в основному сивих чиновників, — передає видання з посиланням на два джерела.

У січні 2019 року державні установи Туркменістану, в тому числі школи, зобов’язали закупити нові портрети Бердимухамедова. На них він зображений з сивиною, в той час як раніше на офіційних портретах глава держави був з чорними волоссям. До отримання цієї посади у 2007 році він теж ходив з сивиною. Поки він її приховував, керівництво вимагало від лепабських бюджетників робити так само.

Схожі новини