Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нам підсунули мертвих свиней

Держпродспоживслужба вже відібрала проби і встановила, що інфекційні захворювання виключені

Жителям Яворівського району Львівщини підсунули свиню. У лісі між селами Суховоля, Рудне і Солуки якийсь нелюд викинув туші мертвих свиней. Відповідне фото зробили користувачі соцмереж, які натрапили на цю потворну знахідку…

Інакше, ніж свинським, такий вчинок не назвеш. Адже якщо навіть свині просто здохли, то їх щонайменше треба було закопати в землю. Не кажучи про те, щоб повідомити Держспоживслужбу, аби перевірили, чи не було це якесь захворювання. А якщо це знову спалах африканської чуми свиней? Нагадаємо, подібний інцидент торік зафіксували у селі Кавському Стрийського району. Тоді там утилізували 72,5 тисячі свиней.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Людмила Гончаренко заспокоїла «ВЗ» — спалаху африканської чуми свиней на Львівщині зараз немає. За її словами, звалище із тушками свиней вже знайшли, Держпродспоживслужба відібрала проби і встановила, що інфекційні захворювання виключені. Проводяться заходи з утилізації туш. Того, хто викинув туші, наразі не виявили. Натомість про інцидент повідомили сільську раду, управління екології.

«Часом буває таке, що й селяни викидають трупи тварин, і фермери, — каже Людмила Гончаренко. — Можливо, ці тварини захворіли, господарі нікому не сказали, а ветеринарна служба не вгледіла. Хоча ветеринарна служба здійснює нагляд за усіма господарствами, вони всі перебувають там на обліку».

Схожі новини