Передплата 2024 «Добра кухня»

В уряді розібралися з платіжками пенсіонерки, якій "слуга народу" радив продати собаку, щоб заплатити за комуналку

  • 04.02.2020, 10:34
  • 1 184

Президент Володимир Зеленський доручив уряду розібратися з ситуацією жінки, якій депутат від «Слуги народу» Євген Брагар порадив продати собаку, щоб заплатити за комунальні послуги. В уряді порахували, що жінка має платити 300-350 грн на місяць, оскільки має субсидію.

Про це розповіла заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів в ефірі «Свобода слова» на ICTV, передає Громадське.

«Ситуація, яка сталася з одним із депутатів „Слуги народу“ у п’ятницю на ефірі. Насамперед, я хочу вибачитися від нас всіх за такі необачні слова депутата. Ще у п’ятницю президент доручив уряду розібратись із конкретним питанням пані Любові з Кіровоградської області», — зазначила вона.

За словами Ковалів, 3 лютого уряд отримав інформацію про сплату пенсіонеркою та її сім’єю комунальних послуг і про субсидії, які вона отримує.

«За інформацією, яку сьогодні надав уряд ця сім’я уже з початку опалювального сезону отримала монетизовану субсидію у розмірі трошки більше ніж 3,5 тисячі гривень, що в середньому дозволило цій сім’ї платити не більше ніж 300−350 грн в місяць за комунальні послуги (газ і електроенергію — ред.)», — зазначила Ковалів.

Також заступниця керівника Офісу президента додала, що завдання влади — зменшити споживання газу у таких домогосподарствах, як у пані Любові. Це планують робити за допомогою програм енергоефективності та заміни котлів.

Нагадаємо, пенсіонерка Любов Колюча подзвонила в ефір політичного ток-шоу на телеканалі «112 Україна» і запитала, як їй прожити на пенсію у 2000 гривень і такими високими цінами на комунальні послуги.

Євгеній Брагар запропонував літній жінці продати собаку «елітної породи» та розрахуватися за комунальні послуги. Він додав, що особисто стикався із ситуацією, коли люди з кількома квартирами хотіли оформити субсидію.

Пізніше Брагар вибачився і пояснив, що поки «не навчився відповідати на чутливі питання».

У «Слузі народу» наразі обговорюють, чи залишити у фракції Брагара та як його покарати.

Схожі новини