Передплата 2024 «Добрий господар»

Заарештований в окупованому Криму власник парку левів оголосив голодування

  • 04.02.2020, 10:14
  • 870

Власник кримського парку левів «Тайган» і зоопарку «Казка» Олег Зубков оголосив голодування в СІЗО Сімферополя.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії 4 лютого повідомила прессекретар парку левів «Тайган» Тетяна Алексагіна.

За її словами, Зубкова вивезли в СІЗО ввечері 3 лютого.

«Він відмовився від їжі відразу після того, як йому оголосили про арешт. Йому принесли їжу, але він відмовився від неї. Все йшло конструктивно, почалися зрушення у відносинах (російського голови Криму і Зубкова — ред.). Ми не знаємо, з чим пов’язана така акція, хто на які кнопки натиснув, хто дав таку команду, ми не віримо, що суддя самостійно ухвалила таке рішення», -зазначила Алексагіна.

Підтвердження інформації про голодування Зубкова від керівництва СІЗО Сімферополя поки немає.

Підконтрольний Росії Білогірський районний суд анексованого Криму заарештував кримського бізнесмена Олега Зубкова. Під час засідання 3 лютого у справі туристки Ольги Соломіної, яку вкусив лев у звіринці Зубкова, суд оголосив рішення про арешт бізнесмена на два місяці.

У липні 2018 року повідомлялося, що лев укусив туристку Ольгу Соломину в сафарі-парку «Тайган». За словами жінки, в момент нападу хижака директор «парку Олег Зубков був поруч, але «не зміг відразу втихомирити своїх тварин». Сам Зубков стверджує, що Соломіна була в нетверезому стані і «смикала лева за гриву», через що він її і вкусив.

Пізніше Росспоживнагляд в анексованому Криму провів перевірку через інцидент, але ніяких порушень не виявив.

У кримського бізнесмена Олега Зубкова, який у 2014 році підтримав анексію півострова Росією, — тривалий конфлікт окупаційною владою Криму. Зубков стверджує, що протягом п’яти років не може оформити документи на земельні ділянки, де розташована його власність.

Схожі новини