Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна розраховує на допомогу Туреччини в процесі звільнення політв'язнів, зокрема кримських татар, - Зеленський

  • 03.02.2020, 18:13
  • 616

Україна розраховує на допомогу Туреччини у процесі звільнення політичних в’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ після переговорів з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом, передає УНН.

«Сьогодні ми провели змістовні та конструктивні переговори. Україна і Туреччина будуть і надалі розбудовувати політичне партнерство, взаємодіяти в рамках міжнародних організацій, співпрацювати у питанні безпеки та багатьох інших сферах. Ми говорили про війну на Донбасі, анексію Кримського півострова, порушення прав людини в Криму, агресивну політику Росії в регіоні», — сказав Зеленський.

З його слів, в усіх цих питаннях для України надзвичайно важлива послідовна підтримка Туреччини, а також практичні кроки Анкари у цьому напрямі.

«Україна розраховує на допомогу Туреччини у процесі звільнення політичних в’язнів — громадян України, у тому числі кримських татар, які незаконно утримуються в Криму та на території Російської Федерації», — додав Президент.

Нагадаємо, 3 лютого Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув з офіційним візитом в Україну.

Схожі новини