Передплата 2024 «Добра кухня»

Кремль змінив план "Новоросія", Путіну потрібна вся Україна, - заступник секретеря РНБО генерал-майор Кривонос

  • 03.02.2020, 15:15
  • 1 570

У Кремлі давно здійснюють переформатування проєкт "Новоросія", тому остаточно він не зникає з російського порядку денного.

Таку думку висловив заступник секретаря Ради національної безпеки України генерал-майор Сергій Кривонос в інтерв'ю Фактам.

«Він переформатований. Завдання Росії, де слов'янського населення стає все менше, роздобути 40 мільйонів українців і повернутися до старих кордонів Російської імперії, щоб утвердитися як наддержава», — заявив він.

Кривонос уточнив, що можливості повернення контролю над нині окупованими територіями вивчаються офіційним Києвом, і таких варіантів — не один.

«Ми вивчали і вивчаємо досвід інших країн, не лише Хорватії. Хорватський варіант можливий, але це не означає, що він буде реалізований, адже наша війна відрізняється від їхньої війни, у нас інша ментальність та інші реалії. Однак згадайте, хорвати спочатку зміцнили свою державу, а потім зважилися на повернення територій за допомогою союзників. Так що й нам перш за все потрібно зробити Україну сильною», — підсумував він.

Він також вважає, що українцям не варто чекати від Заходу «манни небесної», необхідно усвідомити — сподіватися можна лише на самих себе.

Кривонос переконаний, що розв'язати ці проблеми можна буде лише тоді, коли українці стануть дійсно одним народом, з єдиною національною ідеєю і спільними для всіх національними цінностями.

Укрінформ

Схожі новини