Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві госпіталізували двох осіб з підозрою на коронавірус з Китаю

  • 03.02.2020, 14:10
  • 937

1 лютого до аеропорту Бориспіль звернулися 2 пасажири щодо підозри на захворювання китайським коронавірусом 2019-nCoV. Вони повернулись з Китаю.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

«Враховуючи, що ці пасажири прибули з Китаю, вони були госпіталізовані до інфекційного відділення Олександрівської лікарні у м. Києві», — зазначили у відомстві.

Як додали у МОЗ, що 2 лютого в аеропорт Бориспіль прибув літак із міста Санья (КНР) з 128 пасажирами та 21 членом екіпажу на борту. За результатами проведеного скринінгу підвищеної температури тіла у пасажирів та членів екіпажу не виявлено. Усі пасажири заповнили відповідні анкети, що дозволять встановити за ними медико-санітарне спостереження.

Нагадаємо, станом на 3 лютого 2020 року у світі зареєстровано 17 389 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 362 летальні. Підтверджено 152 випадки завезення нового коронавірусу в 23 країнах світу.

У Міністерстві також повідомили, що станом на 3 лютого 2020 року у світі зареєстровано 17 389 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 362 летальні.

Підтверджено 152 випадки завезення нового коронавірусу в 23 країнах світу, з них 25 випадків у країнах Європи: 10 — Німеччина, 6 — Франція, 2 — Італія, 2 — Росія, 2 — Великобританія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції. За межами Китаю про один летальний випадок хвороби повідомлено Філіппінами.

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

2 лютого оперативний штаб МОЗ України провів чергове засідання, на якому було обговорено та схвалено проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV» та проєкт «Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків інфекційних хвороб, спричинених коронавірусом 2019-nCoV». Зазначені документи МОЗ України сьогодні були затверджені Урядом.

Сформовано перелік госпітальних баз та бригад екстреної медичної допомоги, що будуть надавати медичну допомогу особам із підозрою на новий коронавірус, та список контактних осіб з визначених госпітальних баз, які працюватимуть у цілодобовому режимі.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендації:

часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
Джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворовання спричинених новим коронавірусом:

Схожі новини