Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ексзаступник глави МінТОТ Гримчак вийшов із СІЗО

  • 30.01.2020, 17:40
  • 751

Колишнього заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака 30 січня звільнили з Лук'янівського СІЗО. Він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Гримчака і брата його дружини затримали у серпні 2019-го за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря, повідомляє Громадське.

Про зміну запобіжного заходу повідомив його адвокат Дмитро Мельник. Дружина Гримчака також підтвердила його звільнення.

Суд задовольнив клопотання захисту Гримчака.

Термін дії запобіжного заходу — до 14 лютого, на час досудового розслідування.

Гримчака і брата його дружини Ігор Овдієнко затримали 14 серпня 2019-го за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря. Чоловіки попалися «на гарячому» під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів, заявили тоді в НАБУ.

Вони, за даними слідства, вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень щодо будівництва.

Обом спершу інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах. Проте пізніше Генпрокуратура змінила підозру Гримчаку на «зловживання впливом».

Юрій Гримчак — народний депутат України 6-го скликання. Від створення Міністерства тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб був радником, а згодом і заступником міністра.

Схожі новини