Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні видали... ксенофобську книгу для воїнів, - Айдер Муждабаєв

У 2015-му році в Україні за державні кошти, на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення (!) накладом 8 тисяч примірників видали книгу, у який головними ворогами України вказана не Росія, а кримські татари

Про це написав на своїй Facebook-сторінці журналіст та громадський діяч Айдер Муждабаєв.

Більше того, — наголошує Муждабаєв, — це видання з державної серії «Бібліотека українського воїна» (за програмою «Українська книга-2015).

Його мета, на думку журналіста, поширення ганебного наклепу на другий корінний народ України — кримців — серед наших воїнів, у ВСУ, Нацгвардії під час війни з Росією.

«Я вважаю, це злочином, — продовжує Айдер Муждабаєв. — Ксенофобська акція з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі всередині країни.

У мене є обґрунтоване побоювання, що цю «книжку» вже 4 роки можна взяти почитати в кожній в/ч.

До речі, там є також спогади про «ж**дів» (саме так написано) в контексті «всесвітньої змови». Тобто це треш по колу".

Муждабаєв повідомив, що в прямому ефірі на телеканалі ATR передав цю книгу директору Українського інституту національної пам’яті Антону Дробовичу.

«Він теж був у шоці та пообіцяв відкрити розслідування щодо тих, хто ухвалив рішення про видання цього за державні кошти, — уточнив Муждабаєв. — Ідеться про те, що треба знайти тих „експертів“, які ставили свої підписи, тих посадовців, хто виділяв гроші. Їхні прізвища повинні стати відомими».

«По-друге, вони мають повернути гроші в бюджет і понести відповідальність за статтями ККУ. Усі ми разом — українці, кримські татари, євреї — цього так не залишимо, будемо слідкувати за перебігом справи, вимагати покарання. А поки що звертаюся до Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ з проханням вилучити це видання з підпорядкованих їм бібліотек», — підсумував Айдер Муждабаєв.

Схожі новини