Передплата 2024 ВЗ

Ексзаступника міністра енергетики часів Януковича екстрадували з Грузії та заарештували

  • 28.01.2020, 19:56
  • 545

Вищий антикорупційний суд заарештував екс-заступника міністра енергетики часів Віктора Януковича, якого напередодні екстрадували з Грузії

Про це повідомляє прес-служба САП, передає Еспресо

«28 січня 2020 року за результатами розгляду слідчим суддею Вищого антикорупційного суду клопотання детектива НАБУ, яке погоджене прокурором САП, колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Януковича, якого 27 січня поточного року екстрадовано з Грузії застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів із правом внесення застави у розмірі майже 6 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Учасники злочинного угруповання до складу якого входив зазначений експосадовець, у 2010−2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать державній НАК «Нафтогаз України») та ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України») за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню, однак насправді перепродували його іншим суб’єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. Внаслідок таких дій державним підприємствам завдано збитків у розмірі понад 2 млрд грн.

Дії вищезазначеної особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191 та ч.1 ст. 255 Кримінального кодексу України, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

За даними ЗМІ, мова йде про екс-заступника міністра палива і енергетики Ігоря Кирюшина.

Слідство триває.

Схожі новини