Передплата 2024 «Добра кухня»

ФСБ призупинила розслідування у справі українських моряків

  • 27.01.2020, 13:33
  • 566

Слідчий Слідчого управління ФСБ 27 січня сповістив захист українських військових моряків про ухвалене процесуальне рішення щодо призупинення попереднього слідства у справі.

Про це повідомив адвокат моряків Микола Полозов в Twitter.

«Сьогодні слідчий Слідчого управління ФСБ сповістив про ухвалене процесуальне рішення про призупинення попереднього слідства у справі військових українських моряків», — написав адвокат.

Він додав, що підстави і мотиви винесеного рішення будуть відомі після отримання захистом копії постанови слідства.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів окупованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них отримали поранення. У Росії українських моряків звинуватили у нібито незаконному перетині кордону.

Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити всіх моряків, а також повернути Україні кораблі.

7 вересня 2019 року між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35, в рамках якого, зокрема, були звільнені 24 полонені моряки.

18 листопада Росія повернула захоплені українські кораблі.

Останній раз термін попереднього розслідування у справі щодо українських військових моряків начальник Слідчого управління ФСБ Росії продовжував в кінці листопада на два місяці — до 25 січня.

Схожі новини