Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп відреагував на заяву Болтона щодо затримання військової допомоги Україні через справу Байдена

  • 27.01.2020, 10:58
  • 545

Президент США Дональд Трамп стверджує, що ніколи не казав своєму колишньому раднику з національної безпеки Джону Болтону про зв'язок затримки військової допомоги для України із розслідуванням стосовно сина Джо Байдена.

Президент США вважає, що Болтон зробив таку заяву тільки для того, аби продати свою книгу, передає Громадське.

«Я ніколи не казав Джону Болтону, що допомога Україні була пов’язана з розслідуванням діяльності демократів, зокрема з Байденом. Насправді він ніколи не скаржився на це під час свого публічного звільнення. Якщо про це сказав Джон Болтон, то це тільки для того, щоб продати книгу», — написав Трамп у Twitter.

Він вкотре наголосив, що українська сторона сама казала, що тиску з його боку не було.

«З урахуванням сказаного, стенограми моїх дзвінків з президентом Зеленським — це все необхідне підтвердження, на додаток до того, що президент Зеленський та міністр закордонних справ України заявили, що тиску та проблем немає», — зазначив Трамп.

Він також наполягає, що надав військову допомогу Україні «без будь-яких умов та розслідувань і набагато раніше, ніж очікувалося».

«Я також дозволив Україні придбати протитанкові ракети Javelin. Моя адміністрація зробила набагато більше, ніж попередня Адміністрація», — додав американський лідер.

Раніше видання The New York Times опублікувало уривок з книги Болтона, який він розповсюдив серед своїх соратників. За даними видання, у книзі йдеться про те, що Трамп казав Болтону, що замороження військової допомоги Україні в липні 2019 року було пов’язане з тим, що Україна не оголосила про розслідування проти Гантера Байдена, сина одного з конкурентів Трампа на президентських виборах 2020 року — Джо Байдена.

Схожі новини