Передплата 2024 ВЗ

Медики назвали перші симптоми смертельного коронавірусу: діарея, нудота, головний біль

  • 26.01.2020, 12:15
  • 2 314

Китайські лікарі назвали перші ознаки зараження новим смертельно небезпечним коронавірусом: діарея, нудота, проблеми з травленням.

Про це повідомляє TJoutnal, посилаючись на агентство «Сіньхуа», передає УНІАН.

Серед інших можливих перших ознак зараження — головні болі, прискорене серцебиття і відчуття сдавленості грудної клітини. Медики пояснили, що у деяких інфікованих не спостерігалося раніше озвучених симптомів хвороби: підвищення температури та кашлю. За новими даними, вони з'являються вже на пізніх стадіях хвороби.

Нагадаємо, в Китаї станом на початок доби зафіксовано 1975 випадків зараження коронавірусом 2019 nCoV. Число загиблих від пневмонії досягло 56 людей.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу — 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб. Вірус поширився в низку країн Азії, потрапив до Франції, США та Канади. 24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.

Схожі новини