Передплата 2024 «Добра кухня»

"Не Крим, не Донбас і не тільки вся Україна", - Сенцов назвав справжню мету Путіна

  • 25.01.2020, 18:33
  • 939

Колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов заявив, що метою Володимира Путіна є підпорядкування Росії всієї Східної Європи

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

На думку Сенцова, Україна є прикладом повсталої проти Росії країни, і Путін мститься за це.

«Очевидно, що завдання Путіна — не Крим, не Донбас і не тільки вся Україна. Завдання — мати регіон у своєму підпорядкуванні. Ми — приклад повсталої країни, за що він нас, скажімо так, карає. І намагається показати іншим, що буде з ними у разі розвитку подібного сценарію. При цьому Путін прагне стати світовим лідером, світовим гравцем, на якого зважатимуть. Такий собі поліцейський Європи, якому всі мусять ставити пам'ятники й від цього бути щасливими. Отакий план у його голові. І він цей план реалізовує», — сказав Сенцов.

За його словами, зараз Путін робить все, що легітимізувати бойовиків на Донбасі та не збирається йти звідти.

«Путін, як я вже сказав, хоче іншого. Ми міняємо полонених, припиняємо вогонь, Зеленський виходить з новими ініціативами, Макрон його підтримує, Європа підтримує, Путін робить ще якийсь крок назустріч, а потім — особливий статус, амністія бойовиків, вибори, легітимізація, ОБСЄ підтверджує законність виборів, світ знімає санкції і… українські прапори майорять разом з „ДНРівськими“, не дай Боже. Усе. Нічого далі не відбувається. Контролю кордону Путін не віддає. Ці люди зі зброєю залишаються там. Російські війська залишаються там. Де-факто — те ж саме, а де-юре — уже зовсім інше. Він нас переграв», — пояснив Сенцов.

Схожі новини