Передплата 2024 «Добра кухня»

Підозрюваного у справі Гандзюк затримали у Болгарії (фото)

У Болгарії затримали організатора нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Москаленка (Левіна).

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та пресслужба СБУ.

«Щойно працівниками правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України на території Болгарії затримано Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою у причетності до нападу на К. Гандзюк», — повідомляють з Офісу Генпрокурора.

У свою чергу, голова Служби безпеки Іван Баканов теж прокоментував затримання Левіна: «Дане затримання — яскраве підтвердження того, що остаточне розслідування справи Катерини Гандзюк і покарання всіх виконавців, організаторів та замовників є вкрай важливим для всіх нас. Це наш пріоритет. Суспільство чекає від нас результатів і ми цілеспрямовано рухаємось до того, аби поставити в цій справі фінальну крапку».

Нагадаємо, 20 січня Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Під відпрацювання силовиків потрапили члени злочинного угруповання «Москалів», учасник якого Левін тривалий час перебував у міжнародному розшуку як організатор нападу на Катерину Гандзюк.

Справжнє прізвище Левіна — Москаленко, уродженець м. Херсон, 41 рік. Член відомого в області ОЗУ «Москалів», раніше засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком (теж Олексієм Москаленком). Вийшов на волю в червні 2016 року за т. зв. «законом Савченко».

Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до голови облради Владислава Мангера.

Схожі новини