Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США заарештували неонацистів за підготовку теракту: сліди ведуть до Росії

У Сполучених Штатах заарештували ексрезервістів Збройних сил Канади та двох інших чоловіків, які пов'язані з расистською групою "База", коли вони готували теракт під час мітингу проти зброї у Вірджинії

Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомляють, 27-річного громадянина Канади Патріка Джордана Метьюса та 33-річного Брайана Марка Лемли звинуватили в перевезення вогнепальної зброї й боєприпасів з наміром вчинити кримінальний злочин. Також з ними був 19-річний Вільям Гарфілд Білбро з Дентона, штат Меріленд, якому можуть скасувати звинувачення за «перевезення і перебування іноземців».

Всі вони були членами екстремістсько-расистського угруповання «База».

За даними Федерального бюро розслідувань, «База» — група неонацистів, які діють як воєнізована організація, що оголосила війну меншинам в США і за кордоном.

На відміну від інших екстремістських груп, «База» не орієнтована на пропаганду — замість цього група прагне об'єднати висококваліфікованих членів, щоб підготувати їх до актів насильства.

У розслідуванні видання «Гардіан» йдеться, що керівник групи — 46-річний Рінальдо Наззаро — американець італійського походження, одружений на росіянці, проживає в РФ і певний час пропонував уроки англійської у Санкт-Петербурзі. Назарро називав себе відставним співробітником ЦРУ та стверджував, що проходив службу в Росії та Афганістані. За даними видання, державні органи та навіть деякі члени «Бази» переконані, що Назарро є російським шпигуном.

Схожі новини