Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардепи від "ЄС" викликали поліцію до будівлі ДБР

  • 24.01.2020, 13:12
  • 492

Депутати хочуть передати главі ДБР Венедіктовій звернення родин Героїв Небесної сотні, але вона ховається від парламентарів

Депутати від «Європейської солідарності» викликали поліцію з метою примусити Державне бюро розслідувань виконати норми законодавства та забезпечити доступ парламентарів до приміщення Бюро і право на невідкладний прийом очільницею ДБР Іриною Венедіктовою.

Про це заявила співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко під час спілкування з поліцією, передає Главком.

«Разом з моїми колегами — 15 депутатів фракції „Європейська солідарність“ — і родинами Героїв Небесної сотні ми прийшли на невідкладний прийом до керівника Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової. Вчора ми за зверненням родин Герої Небесної сотні, а також поранених на Майдані активістів, зустрілися з ними і отримали депутатський наказ зустрітися з керівництвом ДБР щодо питань, які сьогодні надзвичайно турбують їх. Зокрема, це призначення керівництвом ДБР адвоката Януковича, який має конфлікт інтересів та інше», — сказала політик.

Вона наголосила на тому, що згідно закону «Про статус народного депутата України» парламентарі мають право на невідкладний прийом посадовцями, і представники «Європейської солідарності» намагаються скористатися своїм законодавчим правом.

«Ми без зброї і хочемо передати пані Венедіктовій звернення родин Героїв Небесної сотні, які занепокоєні розслідуванням. Але кілька людей, які не представилися, на одному було написано „поліція“ нас не пустили. Вже півтори години ми тут знаходимося. Ми представилися, показали їм свої посвідчення і поводили себе чемно», — зазначила вона.

«Ми закликали їх виконати норму закону „Про статус народного депутата України“. Ми хочемо, щоб поліція зафіксувала факт порушення представниками ДБР законодавства», — додала парламентар.

Окрім цього, «Європейська Солідарність» підготує запит про обсяги фінансування Державного бюро розслідувань і закликає опозиційні фракції підтримати його, а також зміни до закону про бюро.

«Ми зараз готуємо депутатський запит щодо обсягів фінансування Державного бюро розслідувань з Державного бюджету. Це не нормально, що насправді охоронці ДБР отримують більше, ніж хлопці на фронті. І ми бачимо як вони виконують свої обов’язки — вони прислужують, а не служать державі», — наголосила співголова фракції.

Крім того, Ірина Геращенко підкреслила, що пані Венедіктова була призначена з порушеннями виконуючою обов’язки директора ДБР, місяць суміщала обов’язки, а також з порушенням призначила на два дні конкурс на заступника керівника ДБР.

Вона висловила здивування тим, що з цими порушеннями борються тільки депутати від «Європейської Солідарності», бо такій ганьбі мають протистояти всі опозиціонери.

Схожі новини