Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Болгарії звинувачують російських дипломатів у шпигунстві для РФ

  • 24.01.2020, 13:32
  • 588

У Болгарії досудове розслідування підтвердило, що двоє російських дипломатів займалися збором секретної інформації на користь РФ.

Про це йдеться у заяві прокуратури Болгарії, передає Українська правда.

Зазначається, що генпрокурор Болгарії Іван Гешев повідомив МЗС країни про докази того, що двоє іноземців займалися на території Болгарії розвідувальною діяльністю.

«Під час розслідування в рамках одного з досудових проваджень було встановлено, що з 2017 року по теперішній час громадянин Російської Федерації здійснював розвідувальну діяльність, в ході якої він добував інформацію про механізми виборчого процесу в країні. Встановлено, що російський громадянин має статус дипломата, він акредитований в Болгарії в якості першого секретаря в консульському відділі посольства Російської Федерації в Софії», — йдеться у повідомленні прокуратури.

«Для здійснення своєї незаконної діяльності росіянин встановив контакти з болгарськими громадянами, які мали доступ до інформації в цій сфері. Подальша перевірка встановила, що громадянин Росії має дипломатичний імунітет, оскільки він є співробітником торгового представництва Російської Федерації в Софії», — розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що, незважаючи на наявність підстав для притягнення їх як обвинувачених у вчиненні злочину, кримінальне провадження щодо двох російських громадян було призупинено на основі Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Схожі новини