Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Блискавка у Львові: синоптикиня розповіла про незвичне явище для зими

  • 23.01.2020, 15:40
  • 892

У середу, 22 січня, вночі в окремих районах Львова можна було спостерігати зимову грозу. Зокрема, свідки зазначили, що бачили блискавку.

Як повідомила тимчасово виконуюча обов'язки начальника відділу метропрогнозів Львівського гідрометцентру Олена Смалюх, метеостанція не зафіксувала блискавку, передає 032.ua.

Натомість, синоптикиня зазначила, що спосперігала це незвичне явище для зими. Також у мережі Facebook дописувачі підтвердили цей факт та обговорюють його.

Як розповіла Олена Смалюх, зимові блискавки — явище рідкісне, однак досліджуване. На Львівщини зимові грози бувають рідко. Вони спостерігаються тоді, якщо на землі температура близько 0°, а на висотах надходить холодне арктичне повітря. Також варто зазначити, що грозу можна було побачити лише в окремих районах міста.

Синоптикиня зауважила, що це явище непрогнозоване, воно виникло у Львові тому, що наразі клімат змінюється надзвичайно швидко.

Нагадаємо, як повідомляла кореспондентка 032.ua, наприкінці 2019 року у Львові зафіксували найвищу температуру з 1946 року.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень